پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت پور

حوزه/ مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: پیش از انقلاب تنها ۳۵ درصد از زنان کشور سواد داشتند، اما پس از انقلاب فرصت رشد و ارتقای بانوان پیش از پیش فراهم شد، حدود ۸۹ درصد جمعیت زنان ایران باسواد و بیش از ۳۵ درصد زنان نیز دارای تحصیلات عالیه هستند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از سیستان و بلوچستان، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور در دیدار با طلاب حوزه علمیه خواهران استان سیستان و بلوچستان، بیان کرد: حقیقتاً ما به زابل به‌عنوان یکی از نقاط تمرکز فرزندان اهل‌بیت(ع) در این منطقه افتخار می‌کنیم، شما و پدران شما قرن‌ها علم اهل‌بیت‌(ع) را در این منطقه برافراشته و دشمنی دشمنان نیز نتوانسته است شما را از این مسیر الهی خارج کند.

وی با بیان اینکه امروزه ما در شرایط بسیار ویژه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران را اداره می‌کنیم افزود: پیش از انقلاب اسلامی تنها ۳۵ درصد از زنان کشور سواد داشتند و پس از انقلاب فرصت رشد و ارتقای بانوان پیش از پیش فراهم شد، حدود 89 درصد جمعیت زنان ایران باسواد و بیش از 35 درصد زنان نیز دارای تحصیلات عالیه هستند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور ابراز کرد: با توجه به رشد علمی و سواد زنان پس از انقلاب اسلامی، حوزه علمیه خواهران باید بتواند بانوانی را در حوزه‌ها تربیت کند که قدرت رهبری دینی این جمعیت تحصیل‌کرده را داشته باشند، پیشرفت مردم در ایران تنها در سایه دین پایدار خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور تشریح کرد: ما انقلاب اسلامی را با قرائت و دیدگاه اهل‌بیت(ع) به دین و زندگی ایجاد کرده و به دنبال ساختن ژاپن و آلمان نیستیم، ما به دنبال توسعه‌ای در کشور هستیم که بر اساس پایه‌های دین رشد کرده، چهره دینی داشته و جمال آن بر پایه‌های دینی نمایان باشد.

وی ادامه داد: اگر قدرت رهبری دینی در کشور ضعیف شود، هر پیشرفت و توسعه‌ای که در کشور صورت گیرد دیگر آن پیشرفت مورد نظر انقلاب، اسلام و اهل‌بیت(ع) نیست و به همین دلیل حوزه‌های علمیه دارای وظیفه‌ای بسیار خطیر و سنگین هستند.

مدیر حوزه‌‌های علمیه خواهران کشور با بیان اینکه مردم امروز تحصیل‌کرده بوده و دریچه‌های نگاه آن‌ها نسبت به قبل بازتر شده، خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی در عرصه دانشی فرصت‌های بسیار زیادی برای مردم کشور ایجاد شد و توانایی دانشی بسیاری از مردم شکوفا شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور عنوان کرد: دانش یک توانایی است و پس از تحصیل علم توانایی‌هایی برای انسان ایجاد می‌شود و شما خواهران طلبه به‌وسیله این توانایی دانشی که برای شما ایجاد می‌شود فرصت پاسخگویی به مسائل و مباحث دینی مردم را پیدا می‌کنید.

وی با بیان اینکه وقتی سطح دانش مردم در کشور بالا می‌رود فرصت‌ برای گشوده شدن دریچه‌های دانشی بسیار زیادی برای دانشمندان فراهم می‌شود، اظهار کرد: اگر حوزه علمیه خواهران نتواند قدرت رهبری و مرجعیت دینی خود در بانوان را بالا ببرد تلاش دیگر ابعاد توسعه در کشور نیز نافرجام می‌ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت پور بیان کرد: به‌عنوان‌مثال کلیسا دانشگاه‌ها را در اروپا راه‌اندازی کرد و دانشمندان و تحصیل‌کرده‌های دانشگاه‌ها نیز علیه کلیسا قیام کردند، در درگیری میان دانشگاه و کلیسا این کلیسا بود که حذف شد و حاکمیت خود را از دست داد.

وی افزود: مدیریت هوشمندانه بر جامعه‌ای که دانشمند شده و رشد کرده است، دخترانی فاضله، با ظرفیت علمی بالا و باقدرت درک مخاطب و دانایی لازم نسبت به منابع اسلامی تربیت می‌کند، اگر شما می‌خواهید ادامه‌دهنده مسیر حضرت فاطمه(س) باشید باید اطلاعات خود را پیرامون دین و سپس حوادث بیرونی بالا ببرید در غیر این صورت قدرت رهبری و مرجعیت دینی برای بانوان را از دست می‌دهید.

حجت‌الاسلام والمسلمین گزمی،  امام‌جمعه هیرمند نیز با بیان اینکه امروزه 70 طلبه در شهرستان هیرمند به تحصیل و فعالیت‌‌های فرهنگی می‌پردازند تصریح کرد: ما با کمک اهل‌بیت(ع) و یاری خداوند متعال توانستیم این حوزه‌های علمیه را راه‌اندازی کنیم و امکانات ما برای این کار بسیار اندک بود.

وی ابراز کرد: برخی از قوانین به‌گونه‌ای ایجاد شده که تمام مناطق کشور به یک صورت دیده می‌شود و این امر با عدالت سازگار نیست، باید میان مناطق کم برخوردار با مناطقی که از نظر توانایی مالی و پیشینه فعالیت قدرتمندتر هستند تفاوت قائل باشیم.

امام‌جمعه هیرمند عنوان کرد: حجت‌الاسلام والمسلمین عرب‌خالص با اعتقاد راسخ و با همت بسیار زیادی برای ساخت و اعتلای حوزه علمیه خواهران در استان سیستان و بلوچستان تلاش کرده و با توجه به کمبود امکانات توانسته است فعالیت‌های بسیار خوبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه نباید تنها در قم و مناطق بهره‌مند نشسته و نسبت به مناطق محروم بی‌تفاوت باشیم ادامه داد: باید سنگرها را در مناطق مرزی و فراتر از مرزها قرار داده و به دشمنان اجازه پیشروی ندهیم، تفکرات وهابیت و سلفیت امروز فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهند اما هرگاه طلاب خواهر و برادر در یک عرصه ورود پیدا کردند توانستند جو را به نفع جریان شیعی و انقلابی برگردانند.

حجت‌الاسلام گزمی بیان کرد: به برکت حوزه‌های علمیه افراد زیادی در استان سیستان و بلوچستان به مذهب شیعه گرایش پیدا کردند، به همین دلیل باید از حضور و فعالیت‌های حوزه‌های علمیه در این مناطق حمایت‌های بیشتری صورت بگیرد، در منطقه هیرمند نیز تاکنون یک زمین خریداری‌شده است و امیدواریم که مراحل ساخت حوزه علمیه خواهران در این منطقه به‌زودی شروع شود.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام حیدری نسب اظهار کرد: تقریباً 45 هیئت مذهبی و کانون فرهنگی و حدوداً 120 مجموعه فعال مذهبی بانوان در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: ارتباط مساجد و طلاب مجموعه حوزه علمیه خواهران از مسائلی است که نسبت به آن توجه زیادی باید داشته باشیم اما تاکنون امکانات لازم برای ایجاد این هماهنگی فراهم نشده و باید اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha